Als je naast je werk nog tijd over hebt, dan kan het erg leuk zijn om een eigen blog te beginnen. Bedenk een onderwerp waar je veel over weet en bovendien ook leuk vindt om nog meer over te weten te komen. Een soort blog waar je eventueel ook inkomsten mee kunt genereren, is een woonblog.

Ga je de blogsite zelf in elkaar zetten?

Naast dat je ervoor kunt kiezen om de blogsite zelf in elkaar te zetten, is het ook mogelijk om hier een externe partij voor in te schakelen. Houd er in dat geval wel rekening mee dat je een vrij grote investering zult moeten doen. Mocht je er uiteindelijk je werk van willen maken, dan kun je hier een webdesign bedrijf voor inzetten. Zij weten precies wat er komt kijken bij het inrichten van een website. Hierbij houden ze rekening met wat de bezoekers willen, maar ook naar een goede techniek achter de site.

Zorg voor een private server

Indien je verwacht dat er dagelijks veel bezoekers gebruik gaan maken van je site, dan is het verstandig om te zorgen voor een private server. Bij ee private server ben je minder afhankelijk van anderen en heb je een kleinere kans dat je site voor een periode offline komt te staan. Het enige nadeel van een private server is dat deze duurder wordt. Mocht je het webverkeer rustig op willen bouwen, dan zou je in eerste instantie ook kunnen kiezen voor een gedeelde server.

Schrijf dagelijks een artikel

Om het aantal bezoekers te vergroten is het zeer aan te raden om in het begin dagelijks één of meerdere artikelen te schrijven. Door dit een lange periode constant te doen zul je zien dat er steeds meer bezoekers op je site komen. Daarnaast gaat het schrijven van artikelen ook steeds sneller en levert het steeds meer plezier op.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *