Planten Kunst

Planten Kunst misschien niet voor de meest hand liggende kunst. Toch is het er en wordt het veel gekocht. Bij bijvoorbeeld winkels zoals de Intratuin. Planten Kunst wordt vooral gekocht in de lengte of de zomer. Dat is ook wanneer de meeste mensen naar buiten gaan. Weer lekker in de tuin zitten en genieten van een lekker zonnetje. Bij planten kunst moet je denken planten die in een gekke vorm groeien. Bijvoorbeeld aan huizen, kantoorgebouwen en flats. Dat heet een klimop. Vaak groeien die tegen de muur op naar boven. Daar zit wel een best lang proces aan. Het kan vaak jaren duren voordat de muur helemaal bedekt is met groen.

Het zelf creëren

Ook worden planten vaak in tuinen gesnoeid en geknipt. Misschien zodat het er weer strak ervoor staat. Het wordt ook vaak in vormen gesnoeid en niet veel mensen zijn er goed in. Mensen proberen het vaak eerst zelf, sommige kunnen het en bij mislukt het helemaal. Dat kan liggen aan je apparaat of het kan liggen aan de voorbereiding die je hebt getroffen. Kijk voordat je er aan gaat beginnen eerst naar wat filmpjes op het internet hoe je het beste te werk kan gaan. Misschien kom je aan handige tip en tricks die je anders niet had geweten. Mocht je toch niet goed doen zou ik erover na te denken om iemand in te huren die het wel kan. In voortuinen zie je ook steeds meer groen bij mensen. Leuke planten en mooie bomen scoort de laatste jaren best hoog bij de mensen. Ook die bomen snoeien mensen tegenwoordig steeds vaker. Dat zie je vooral bij strak ingerichte huizen. Meestal in de nieuwbouwwijken. Mensen vinden het mooier staan en past ook beter bij het huis.

Planten Kunst gaat al ver terug de tijd in. Zo zag je al op schilderijen in de Romeinse tijd dat er klimops waren. Ook was dat de tijd waar ze uitvinden over grote potten met moeilijke bloemen erin die op pilaren staan. De planten die mooi naar beneden vielen. Veel kleur en veel verschillende soorten bloemen. Dat zie je nu ook nog steeds terugkomen in de zomer in Nederland. Misschien niet thuis maar wel op de straten en dan niet op de pilaren, maar op lantaarnpalen. In veel plekken in Nederland zie je dat steeds vaker voorbij komen. Mooie bloemen in plantenbakken gemonteerd aan een lantarenpaal op vaak een meter of drie.