Als je een nieuwe badkamer wilt kiezen dan is het zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat je hier waarschijnlijk de komende 15 jaar nog wel gebruik van zult maken. Het is daarom een beslissing die je niet zomaar moet nemen. Denk na over wat je nu mooi vindt, maar houd er ook rekening mee dat je over 5 of 10 jaar iets compleet anders mooi vindt.

 

 

Wat voor kleuren vind je mooi?

Bij het inrichten van de badkamer is het erg belangrijk dat je vooraf alvast bepaald wat voor kleuren je hier graag wilt hebben. Kies je voor sfeervolle maar donkere kleuren of ga je liever voor lichte en frisse kleuren? Als je eenmaal de kleuren hebt bepaald, dan kun je kijken naar wat je allemaal precies in je badkamer wilt hebben. Wil je alleen een douche of lijkt het je ook fijn om in bad te kunnen? Daarnaast is het ook leuk om na te denken over hoe je ervoor zorgt dat de badkamer één geheel wordt.

 

Wat wil je graag in je badkamer hebben?

Als je graag een mooie badkamer wilt hebben die volledig naar jouw smaak is ingericht, dan is het belangrijk om na te denken over je wensen. Wat wil je hoe dan ook in jouw badkamer terug zien en wat vind je absoluut niet mooi? Denk hierbij onder andere aan de wastafel en de soort douche.

 

Overweeg een vloerverwarming in de badkamer

Als je jouw badkamer volledig opnieuw wilt inrichten, dan kun je ook kijken of een vloerverwarming in de badkamer iets voor jou is. Tijdens de koude dagen in de winter is het dan een stuk minder erg om je tanden te poetsen in de badkamer.

Wel of geen bad?

Naast een douche wordt er vaak ook gekozen voor een bad. Als je voldoende ruimte hebt, dan is het zeer aan te raden om hier een bad in te plaatsen. Houd er bij het kopen van een bad wel rekening mee dat die aansluit op je lengte. Als je wat langer bent en niet super veel ruimte hebt, dan kun je ook kiezen voor een wat dieper bad. Zo voorkom je dat uiteindelijk je knieën alsnog boven water blijven. Een andere optie waarvoor je kunt kiezen is een combibad. Hierin kun je heerlijk badderen, maar daarnaast ook douchen.

 

Schakel de hulp in van een architect

 

Als je er zelf erg veel moeite mee hebt om een badkamer in te richten, dan kun je daarbij eventueel ook de hulp inschakelen van een architect. Laat de architect bij jouw thuis kijken naar hoeveel ruimte er is en kijk of je samen iets moois kunt ontwerpen. Houd er wel rekening mee dat een architect vrij prijzig kan zijn. Als je dus een erg klein budget hebt, dan kun je dit het beste allemaal in eigen hand nemen. Ook kun je ervoor kiezen om voor een showroom model te kiezen. Je weet dan precies wat je nodig hebt voor een goed resultaat.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *